Make your own free website on Tripod.com





















Home | Foto Terugblik | Museumweekend | Weekend-Info | Foto-actie | Persbericht





Floris terug op
De Doornenburg

Doornenburg -  Zaterdag 9 en zondag 10 april wordt het nationale Museumweekend gehouden. Kasteel Doornenburg staat dan in het teken van Floris. Er zijn talrijke wetenswaardigheden te zien van de televisieserie en de recente bioscoopfilm over de avonturen van Floris. De middeleeuwse burcht zal twee dagen vrij toegankelijk zijn voor een avontuurlijke wandeling.

Bij het betreden van de ophaalbrug begeeft u zich via de toegangspoort terug in de tijd waarin Floris en Sindala hun toevlucht zochten in het destijds in de televisieserie vernoemde kasteel Oldenstein. Vanuit dit kasteel trokken zij samen met kasteelheer Wolter van Oldenstein ten strijde tegen de aanhangers van de hertog van Gelre.

Nu vijfendertig jaar later heerst Floris van Rosemondt senior over kasteel Doornenburg in de speelfilm Floris. In de film gaan Floris junior en Pi op zoek naar het Relikwie oftewel De Heilige Nagel. Tijdens die zoektocht moeten de hertogin van Gelre en haar aanhangers menigmaal het onderspit delven.

Dit weekend geeft u de unieke kans de opnameplaatsen te bezoeken zoals de Ridderzaal en de wapenkamer in de Langeracktoren. In deze toren bevindt zich het luik dat Sindala de toegang verleende tot de onderaardse gang in de aflevering 'De Koperen Hond'. De kleine kelder, waar Floris sr. zittend op de stijle trap wordt verrast met een bezoek door zijn rivaal van Rossum jr. in de speelfilm, is eveneens toegankelijk.

Niet zoals een eerder persbericht vermeld is de Floriszolder permanent ingericht met mijn verzameling, maar is volledig ingericht door de kasteelbeheerders en medewerkers. Ik ben wel uitgenodigd mijn Florisverzameling tentoontestellen tijdens dit Museumweekend wat ik met veel plezier zal gaan doen. Het is zeker de moeite waard om deze dagen vrij door het kasteel te dwalen en eveneens mijn verzameling te bekijken. Uitgebreide informatie over kasteel De Doornenburg, Floris en mijn verzameling vindt u elders op de site. Graag zien ik en de kasteelbeheerders u tijdens dit wat zeker gaat worden avontuurlijk Museumweekend. ( Eigen tekst en gedeelte persbericht )

Marcel Janssen.































Gastenboek

MarcelęDoornenburg2005